Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
 
 
  

Διαδρομή: Αρχική Σελίδα » Ιστορία »

  Ιστορία
27/11/2011 Print

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος  Νέα Γενεά ιδρύθηκε το 1926 ως ομάδα ποδοσφαίρου.

Είναι από τους αρχαιότερους συλλόγους της Ελλάδος και ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία Ε.Π.Ο.

Για σήμα του έχει τον Δισκοβόλο του Μύρωνα ( Σύμβολο της έντασης αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης του αθλητή ) και χρώμα τα της είναι το Κίτρινο και το Μαύρο.

Τέτοια ήταν η αγάπη του κόσμου που στα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσης του με δωρεές φίλων κατάφερε να αποκτήσει ιδιόκτητο γήπεδο, πράγμα σπάνιο μέχρι και σήμερα.

Στα 90 χρόνια της ιστορίας του έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το Ασβεστοχώρι όχι μόνο σε αθλητικό αλλά και σε κοινωνικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Προπολεμικά αλλά και τα επόμενα χρόνια οι αγώνες της ήταν ένα σημαντικό γεγονός που συγκέντρωνε κόσμο από πολλά μέρη μιας και ήταν η μόνη ποδοσφαιρική ομάδα στα προάστια της Θεσσαλονίκης.

Υπολογίζεται ότι πέραν των 3000 ποδοσφαιριστών έχουν φορέσει την φανέλα του με αρκετούς από αυτούς να έχουν διακριθεί αργότερα σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια η αδιάλειπτη παρουσία του στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει καταστήσει το όνομα του σύμβολο, στις συνειδήσεις του ποδοσφαιρικού κόσμου της Β. Ελλάδος .

Το 1996 μετακομίζει την έδρα του στο νέο γήπεδο στο Δάσος Κουρί και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δομήσει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που θα ζήλευαν ομάδες επαγγελματικών προδιαγραφών.. 

Την τελευταία δεκαετία κοσμεί την Ά ερασιτεχνική κατηγορία και τις δύο φορές που αγωνίστηκε στην ΄Β ερασιτεχνική κατάφερε να επιστρέψει στην Ά ως πρωταθλήτρια !

Η δημιουργία της ομάδας βόλεϊ γυναικών ξεκίνησε το 1983 και η άνοδος στηA2 Εθνική Κατηγορία το 1992, ήταν η επιβράβευση των πρώτων προσπαθειών.

Από το 1996 η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου άνοιξε νέους δρόμους για το τμήμα βόλεϊ.

Η Νέα Γενεά κατάφερε να δημιουργήσει ένα πυρήνα με αθλήτριες από την περιοχή του Δήμου Χορτιάτη και αυτές αποτελούν πλέον τη βάση της νέας ομάδας, που τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της στο βόλεϊ της Θεσσαλονίκης και διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το Ασβεστοχώρι σε όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία δεκαετία όχι απλά αγωνίζεται αλλά πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία.